Wie is Ad?
Ik ben 37 jaar en ik heb Sociale studies afgerond op Fontys Hbo. Ook heb ik mijn lesbevoegdheid Omgangskunde behaald zodat ik les mag geven. Ik heb bij ROC ter AA in Helmond gewerkt als begeleider passend onderwijs. Leuk weetje is dat ik medeoprichter ben van RABAUW, een bierbrouwerij/brewpub in Eindhoven en Gemert. Hier begeleidde ik mensen die extra ondersteuning nodig hebben op de arbeidsmarkt. Het grappige is wel dat ik helemaal geen speciaal bier lust of er verstand van heb! Maar mijn compagnons wel:- ). Mijn hobby’s zijn voetballen op zaterdag bij Kolping Dynamo in Nijmegen, voetbal kijken en lezen.

Wat vind je leuk aan jouw baan als jongerencoach?
Het leukste vind ik het contact met jongeren. Elke jongere is anders en heeft een eigen verhaal. Vooral het begeleiden van jongeren naar werk vind ik geweldig. Maar ook het in contact staan met een groot (werkgevers)netwerk om gezamenlijk te werken aan een duurzame baan voor iemand. Wat zo mooi is aan jongeren, is dat zij vaak nog onbevangen zijn. Ze zitten nog niet zo vast in een structuur. De communicatie met jongeren verloopt vaak wat sneller. Dat past wel bij mijn ongeduldigheid. Ik ben meer het type van gewoon doen. Als jongeren zelfstandig zijn, een duurzame baan hebben en ze het gevoel hebben dat ze ertoe doen, hun eigen centjes kunnen verdienen, dan is mijn doel bereikt. Het mooiste is natuurlijk dat ze mij niet meer nodig hebben.