Levent Cetindas is jongerencoach bij Young Talent. Even voorstellen!
Neem je contact op met Young Talent? Dan is de kans groot dat je Levent spreekt. Hij werkt namelijk als jongerencoach voor Young Talent. Hij doet dit met heel veel passie en enthousiasme. Levent stelt zich graag aan je voor!

Wie is Levent?
“Ik ben 29 jaar en heb een studie HBO-communicatie afgerond bij Fontys. Ik ben mijn loopbaan gestart bij Tempo Team als recruiter. Zo heb ik kennis gemaakt met arbeidsbemiddeling. Erg leuk om met veel kandidaten en werkgevers te spreken. Bij AB Werkt heb ik een verdiepingsslag als accountmanager kunnen maken, door ook sales onder mijn hoede te nemen. Zo werd ik eerste contactpersoon voor de klant en maakte ik kennis met meerdere aspecten op het gebied van arbeidsbemiddeling.”

Wat vind je zo leuk aan je baan als jongerencoach bij Young Talent?
“Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt merkte ik dat er best wel wat mensen waren die moeite hadden om een baan te vinden. En daar zaten ook jongeren tussen. Ik kreeg er veel energie van om juist deze groep te helpen. Ik ben zelf natuurlijk ook jong en voel ook die verbinding met jongeren. Daarnaast heb ik 2 jongere broers en neefjes waar ik me altijd bij betrokken voel. Juist door een  extra stap te kunnen zetten voor jongeren en hen de spiegel soms voor te houden, zorgt voor vertrouwen. En dat werkt mee met het nemen van de juiste stappen voor zijn/haar ontwikkeling en uiteindelijk een leuke job.” De baan als jongerencoach bij Young Talent is Levent dan ook op zijn lijf geschreven!

Wat doet een jongerencoach?
Levent: “Het is ons werk is om jongeren te begeleiden naar werk. Ik kijk wat iemand nodig heeft om aan de slag te gaan. Dit kan een sollicitatietraining zijn, een cursus werknemersvaardigheden, of misschien wel een aanvullende opleiding. Net wat nodig is om arbeidskansen te vergroten. Ook kun je een Talentenscan doen om te kijken waar je interesses liggen. Het is belangrijk dat we kijken wat je leuk vindt maar ook naar over welke talenten je beschikt.”

Direct een baan
“We werken samen met verschillende gemeenten en beschikken over een groot netwerk van werkgevers die aangesloten zijn bij Young Talent. Hierdoor kunnen we snel schakelen en kun je vaak al direct aan het werk. Je doet 6 maanden werkervaring op en krijgt salaris. Wij zorgen ervoor dat je met deze goede basis weer op ‘eigen benen’ kan staan. Op weg naar een mooie toekomst.”