eem je contact op met Young Talent? Dan is de kans groot dat je Irene of Mariëlle spreekt. Zij werken namelijk als jongerencoach voor Young Talent. Zij doen dit beide met heel veel passie en enthousiasme. We stellen ze graag aan je voor!

Wie is Irene?
Irene studeerde pedagogiek en is iemand die graag de verbinding zoekt met jongeren. Voor dat zij aan de slag ging bij Young Talent werkte ze al met jongeren. In haar vorige baan als leerlingbegeleider begeleidde zij jongeren die om verschillende redenen moeite hadden om onderwijs te volgen. Na een uitstap als zelfstandig ondernemer in de hospitality branche, doet zij weer wat zij het liefste doet: het werken met jongeren. De baan als jongerencoach bij Young Talent is haar dan ook op het lijf geschreven!

Wie is Mariëlle?
Mariëlle heeft heel veel ervaring als coach. Na haar Hbo opleiding Personeel & Arbeid begon zij als re-integratieconsulent. En na 18 jaar kandidaten te hebben begeleid met verschillende achtergronden, verveelt dit werk haar nog steeds niet. Sterker nog, de functie als jongerencoach bij Young Talent geeft haar de kans om zich nu te richten op een groep die haar erg aanspreekt. Haar motivatie? Jongeren staan nog aan het begin van hun toekomst. Zij helpt hen graag deze zo goed mogelijk vorm te geven.

Wat doet een jongerencoach?
Mariëlle: “Ons werk is om jongeren te begeleiden naar werk. Ik kijk wat iemand nodig heeft om aan de slag te gaan. Dit kan een sollicitatietraining zijn, een cursus werknemersvaardigheden, of misschien wel een aanvullende opleiding. Net wat nodig is om arbeidskansen te vergroten. Irene vult aan: “Ook kun je een Talentenscan doen om te kijken waar je interesses liggen. Het is belangrijk dat we kijken wat iemand leuk vindt maar ook maar over welke talenten je beschikt.

Direct een baan
“We werken samen met verschillende gemeenten en beschikken over een groot netwerk van werkgevers die aangesloten zijn bij Young Talent. Hierdoor kunnen we snel schakelen en kun je vaak al direct aan het werk. Je doet 6 maanden werkervaring op en krijgt salaris. Wij zorgen ervoor dat je met deze goede basis weer op ‘eigen benen’ kan staan,” vertelt Irene. Op weg naar een mooie toekomst.